+359 899 883 763      jssina.bulgaria@gmail.com        


Често задавани въпроси
Какви документи са необходими , за да се направи заявление ?
1) копие на лична карта
2 ) CV на английски език със снимка, което можете да попълните на нашия сайт .
Какви ваксинации са необходими?
Ако шофирате или работите нещо, свързано с храна е препоръчително да бъдете ваксинирани срещу тетанус, докато сте все още у дома . Също така можете да попитате за потвърждение, за да бъдете ваксинирани срещу хепатит Б и туберкулоза.

Мога ли да отида с частна кола ?
Ако искате да отидете в Обединеното кралство с вашият автомобил, вие трябва:
1 ) Да имате лиценз за международен шофьор ;
2 ) Ние ще се свържем с домакина за възможности да отидете с вашия собствен транспорт. Ако другата страна откаже, тогава ше пътувате до Великобритания с автобус или самолет ;
3 ) Ако вашият работодател е съгласен да дойдете с колата си , Вие трябва да получите правни документи, за да го управлявате в Обединеното кралство, включително автомобилна застраховка.
Колко джобни пари да си взема?
Носете толкова пари, колкото да бъдат достатъчно по пътя до мястото на вашето пребиваване в Обединеното кралство, както и за храна през първата седмица . В зависимост от местоположението на фермата, се препоръчва да се вземат 100-150 паунда. Моля, имайте предвид, че първата заплата ще получите около 7-14 дни след започване на работа .
Как да стигнете до работното място?
Нашата компания Ви предлага услуги в развитието на оптималното трасе , в зависимост от вашите способности и желания за мястото на пребиваване в Обединеното кралство.  Автобус, кола, такси.Чакат ли ме в Обединеното кралство ?
Да, работодателят е бил информиран за пристигането Ви. " JSSINA " винаги информира работодателя за планирано пристигане.Квартира?
Това зависи от програмата , финансовото Ви положение и желания :
в хотел,
под наем в една къща или апартамент
каравани с всички удобства .
Наемите са от 33-65 лири на седмица.Работно време , през почивните дни , празниците?
Работната седмица е 39 часа. Уикенди 1-2 почивни дни на седмица.
Работата в селското стопанство може да бъде от няколко дни до 6 или 7 дни в седмицата. Работното време започва в 7.00 и  приключва в 17.00 часа. В сезона на земеделска работа във Великобритания реколтата може да бъде като извънреден труд и не през уикенда. Но преди да решите да отидете на работа по отношение на брането на селскостопански продукти , трябва да сте наясно , че метеорологичните условия могат сериозно да повлияят на качеството и количеството на реколтата , а това от своя страна се отразява на размера на доходите . Всяка седмица ще бъде различна от предишната, защото реколтата може да не е готов , или малко реколта , или времето може да е твърде лошо, за да се работи на полето . Не очаквайте да се работи всеки ден , вие ще бъдете в Обединеното кралство. През неактивния сезон между реколтите престоя няма да се заплаща . Можете да пътувате из страната , като уговорите заминаването си с фермера. Ние не ви препоръчваме да пътувате , когато във фермата има работа и вашият работодател има нужда от работници , тъй като отношението му към вас може да се промени драстично.
Платен годишен отпуск за служителите е 28 календарни дни.
Трябва ли да плащам данъци ?
На 6 април 2019 г. в съответствие с правилата на ЕС българските граждани , възползвайки повече от £ 166.00 на седмица , плащат данък обществено осигуряване (NIC ), което е 12%. Подоходно облагане (данък върху доходите ) от 20% ще бъде приспаднат от приходите , превишаващи £ 240.00 на седмица. След завръщането си у дома , можете да поискате възстановяване на платен данък върху доходите. За да направите това, трябва да има форма P45 , която трябва да вземете , преди да напусннете работодателя си . Данък обществено осигуряване не се възстановява.

Върху нормалната ви ставка ще ви бъде начислена 20% данък. От Април 2019 годишният данък се прилага върху заработка над 12500 GBP. Данъчната година започва от 06Април и е до 5Април на следващата година. Като граждани на европейският съюз имате право на пълно възстановяване на платените ви данъци по време на престоят ви.
Социално осигурителен номер?
Трябва да получите осигурителен номер ( на английски National Insurance number - NINO ), за да влезе в схемата на социалната сигурност и да получите право на обезщетения и пенсия. За номер, трябва да подадете молба до Държавната служба по местоживеене на заетостта във Великобритания. Дръжте картата на безопасно място и не я губете. Социално осигурителният номер трябва да се представи на работодателя, че сте били преброени за социални плащания. Работодателят подкрепя организирането на номерата за социална сигурност (National Insurance Number) .
Колко ще спечеля?
Във Великобритания минималното заплащане е 8.21£ за лица над 25 години и 7.70£ за лица под 25г. Някои позиции във фермите са с бонусна система , на която може да изкарате 9-12£Има ли някакви възрастови ограничения?

Минималната възраст за пътуване в чужбина, за работа е 18 години.

Каква е продължителността на програмата?
Вие сте свободни да избирате всеки удобен период от 1 януари до 31 декември , в съответствие с потребностите на работодателите .
Минимален период от 5 седмици, максимален - 12 месеца.
Каква работа се предлага и къде?
Сезонна селскостопанска работа във ферми във Великобритания
заводи, фабрики, складове
в туристическата индустрия
в медицината
в промишлеността
технически персонал
водачи на различни категории
инженери / строители .
Какво трябва да взема със себе си ?
1 ) Топъл спален чувал  ;
2 ) Спално бельо ;
3 ) Дрехи, обувки, ботуши и дъждобран за работа;
4) паспорт или лична карта ;
5 ) билет ;
6 ) покана от работодателя;
7 ) пари  ( 60-100 ) ;
8 ) сертификат за ваксинация или паспорт ваксинация.
ВРЪЗКА С НАС +359 899 883 763       jssina.bulgaria@gmail.com Социални мрежи
МЕНЮ
Начало
За нас
Контакти

УСЛУГИ
Работа във ферми и фабрики
Работа в хотели и ресторанти
Онлайн кандидатстване

ИНФОРМАЦИЯ
Често Задавани Въпроси
Актуално

КОНТАКТИ
гр. Варна, бул.Цар Освободител 19А
GSM: +359 899 883 763
гр. София, Студенски град, ул. Акад. Борис Стефанов 35

jssina.bulgaria@gmail.com


2023, Всички права запазени. Условия / Защита на личните данни